SUURI KYLÄKOULUILTA TO 10.10.2019

18:45 Kyläkoulu positiivisena brändinä kaupungille, Lauri Salovaara

19:00 Paneelikeskustelu

- Kari Lehtola

- Juha Vuorio, kaupunginvaltuutettu (Ps.)

- Matias Ojalehto, kaupunginvaltuutettu (Kesk.)

- Loput osallistujat ilmoitetaan myöhemmin

20:00 Tilaisuus päättyy

Yhteiskuntamme elää suurta muutosta, jonka ristipaineessa jokainen lapsiperhe, koulu, kunta, kaupunki, valtio jne. joutuvat tasapainoilemaan sen kanssa, mikä elämässä tai omassa tehtävässään on tärkeintä. Arvokkaat moninaiset kotiseudut, kulttuuriperintö, väestönkehitys, talous, voimavarat, vetovoima, pitovoima ja valovoima... ihmisten näköiset ja kokoiset koulut, tarinoiden voima ja mahdollisuudet. Mahdollistava potentiaali on monin verroin vahvempi kuin kahlittuun potentiaaliin, minkälaisia mahdollisuuksia tämä pitääkään sisällään.

Kutsumme kaikkia alueen kyläkouluja, päättäjiä ja asukkaita keskustelemaan kyläkoulujen mahdollisuuksista. Mitä mahdollisuuksia alueellisista tarpeista lähtevä kouluverkkosuunnittelu voisi tarjota alueen väestökehitykselle, ilmastonmuutoksen pysäyttämiselle, yhteisöllisyydelle.

Paikalla mm.
valtakunnan ykkösasiantuntija kyläkouluasioissa, Itä-Suomen aluehallintoviraston opetustoimen ylitarkastajana työskentelevä

Kari Lehtola.

Evento Awardsin 2017 kategoriassa Juontaja/Puhuja/Kouluttaja voittanut brändäyksen asiantuntija

Lauri Salovaara

Lisäksi mukana vahvaa asiantuntemusta kyläkouluarjen ruohonjuuritasolta sekä poliittista kokemusta ja näkemystä.