Suuri Kyläkouluilta to 10.10.2019

October 2, 2019

Yhteiskuntamme elää suurta muutosta, jonka ristipaineessa jokainen lapsiperhe, koulu, kunta, kaupunki, valtio jne. joutuvat tasapainoilemaan sen kanssa, mikä elämässä tai omassa tehtävässään on tärkeintä. Arvokkaat moninaiset kotiseudut, kulttuuriperintö, väestönkehitys, talous, voimavarat, vetovoima, pitovoima ja valovoima... ihmisten näköiset ja kokoiset koulut, tarinoiden voima ja mahdollisuudet. Mahdollistava potentiaali on monin verroin vahvempi kuin kahlittuun potentiaaliin, minkälaisia mahdollisuuksia tämä pitääkään sisällään.

Kutsumme kaikkia alueen kyläkouluja, päättäjiä ja asukkaita keskustelemaan kyläkoulujen mahdollisuuksista. Mitä mahdollisuuksia alueellisista tarpeista lähtevä kouluverkkosuunnittelu voisi tarjota alueen väestökehitykselle, ilmastonmuutoksen pysäyttämiselle, yhteisöllisyydelle.

Paikalla mm. valtakunnan ykkösasiantuntija kyläkouluasioissa, Itä-Suomen aluehallintoviraston opetustoimen ylitarkastajana työskentelevä Kari Lehtola (yksityishenkilönä).

Evento Awardsin 2017 kategoriassa Juontaja/Puhuja/Kouluttaja voittanut brändäyksen asiantuntija Lauri Salovaara.

Lisäksi mukana vahvaa asiantuntemusta kyläkouluarjen ruohonjuuritasolta sekä poliittista kokemusta ja näkemystä.

17:30-18:00 kahvitarjoilu

18:00 Kaupungin tervehdys, kaup. valt. pj. Juha Hänninen

18:05 Sanginsuun kyläkoulun lasten tervehdys

18:10 Kaisa Tähtinen, Pikkaralan koulun rehtori