Sanginsuun kyläkoulu juhlii 90-vuotista taivalta keskiviikkona 26.9. – tervetuloa mukaan juhlaan!

August 9, 2018

Paikka: Sanginsuun koulu,

Kakkukahvit ja valokuvanäyttely koulun vuosikymmenistä klo 17.00, juhla alkaa klo 18

·       Tervetulosanat, Raija Veijola, opettaja ja Sanna Davidsainen, vanhempainyhdistys

·       Videotervehdys, Kari Lehtola, AVI – opetustoimen ylitarkastaja

·       Juhlapuhuja Tuomas Kurttila, Suomen lapsiasiavaltuutettu

·       Juhlapuhuja Samu Forsblom, Oulun kulttuurijohtaja

·       ”Oulu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026” hakemuksen luovutus, Heidi Mankinen,          vanhempainyhdistyksen pj ja Satu Rissanen, kyläyhdistyksen pj

·       Historiamuistelot Erkki Leskelä, Sanginsuun koulun ent. oppilas

Esitykset: musiikki- ja taide-esityksiä, yhteislauluja ja valokuvanäyttely koulun historiasta

Osana juhlavuoden ohjelmaa koulun oppilaat tekevät perinnekulttuurikierroksen Turkansaareen.

Sanginsuun koulu on maaseutukoulu, joka sijaitsee luonnon keskellä Oulujoen varrella. Luonnossa liikkuminen ja opiskeleminen on keskeinen osa koulun toimintakulttuuria. Koulu vaalii perinnekulttuuria ja on myös mukana erilaisissa kansainvälisissä projekteissa. Sanginsuun koulu toimii kylän keskuksena ja tärkeänä kokoontumis- ja harrastuspaikkana. Koululla on keskeinen rooli kylän yhteisöllisyyden kannalta ja se takaa kohtuullisen koulumatkan sekä ainutlaatuisen oppimisympäristön lapsille.

Koulun vanhempainyhdistys KoToSa Ry on järjestämässä koko kylän yhteistä juhlaa yhdessä koulun ja kyläyhdistyksen kanssa. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet läheltä ja kauempaa.

Ystävällisin terveisin, Sanginsuun koulun vanhempaintoimikunta, KoToSa Ry

Pipolätkää kyläkoulumme urheilukentällä