Kouluinfo eskarilaisille ja muille kiinnostuneille torstaina 11.1. klo 17.30

January 10, 2018

Tervetuloa kouluinfoon Sanginsuun koululle (osoite: Sanginsuuntie 56) torstaina 11.1.2018 klo 17.30. Kahvitarjoilu. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koulun toiminnasta kiinnostuneet oppilaat, tulevat oppilaat, eskarit ja heidän vanhemmat!

Vanhemmat voivat vaikuttaa missä lapset käyvät koulua, kouluumme on tervetulleita lapset myös kauempaa!

Tuo lapsesi tunnelmalliseen Sanginsuun kyläkouluun!

Miksi pieni kyläkoulu?

- Alan ammattilaisten mm. lapsiasianvaltuutetun mukaan pieni koulu tukee luonnollisella tavalla lapsen sosiaalista kehitystä, empatiakykyä ja terveen itsetunnon rakentumista.
- Opettajien mukaan lapset saavat olla pidempään lapsia ns. kyläkouluympäristössä. Kyläkoulussa kaikki tuntevat toisensa… – lapset ja aikuiset.
- Kyläkoulujen merkitystä lapsille käsitellään useissa tutkimuksissa ja julkaisuissa, kuten esimerkiksi ”Pieni on parempi - pienten koulujen laatu”, Cynthia Reeves ja kasvatustieteen professori Eira Korpinsen ”Eläköön kyläkoulu!”

Iltapäiväkerhot toimivat aktiivisena kyläkoulullamme ilman ikärajoituksia! Kaikki koulumme oppilaat voivat osallistua kerhoihin.

Kerho-ohjelma lukuvuonna 2017-2018:

· Maanantai 4H –kerho, jonka aiheena on askartelu, kuvataide, ilmaisutaito ja liikuntaleikit.
· Tiistai 4H –kerho, jonka aiheena on luontokerho.
· Keskiviikko 4H –kerho, jonka aiheena on mediataito.
· Torstai Seurakunnan kerho
· Perjantai Junior Action –liikuntakerho

Sanginsuussa kerhoviikot käsittäisivät kaikki kouluviikot ja osa kerhoista ovat ilmaisia, loppujen hinta on vain murto-osa kaupungin iltapäiväkerhojen hinnoista.

Pienellä koululla pystytään joustamaan erilailla kuin isoilla kouluilla esim. lapset ovat aina tervetulleita koululle aamulla jo ennen koulupäivän alkua (huom! kaupungin aamupäiväkerhot on lakkautettu joka paikassa), ekaluokkalaiset saavat englannin kielikylpyä ja koko koulun väki pääsee usein retkille, koska voivat hyödyntää julkista liikennettä helposti. Kotikoulutoimikunta järjestää koululle ilmaista ohjelmaa niin digikouluista perinnekulttuuriin. Koulua ympäröivää upeaa luontoa ja joen läheisyyttä hyödynnetään koulun arjessa ja oppitunneilla aktiivisesti. Seuraa koulumme toimintaa myös Facebookissa: Sanginsuun kotikoulutoimikunta.

Lisätietoja: sanginsuunkotikoulutoimikunta@eduouka.onmicrosoft.com

Pipolätkää kyläkoulumme urheilukentällä